Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути
23 Лютого, 2021 р., 16:22
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за період з 15 до 21 лютого 2021 року здійснили 2336 моніторингових відвідувань. Виявлено 357 порушення (15,2%), складено 213 протоколів, надано 176 приписів і пропозицій, направлено 66 листів в органи місцевого самоврядування, 69 – в Національну поліцію. Всього працювало 44 робочі групи. Перевірки проводилися за участю представників 15 територіальних громад. Зокрема перевірено: - заклади громадського харчування – 540: 72 порушення (13,3%), 47 протоколів, 42 приписи і пропозиції, 11 листів в органи місцевого самоврядування, 10листів в Національну поліцію; - заклади дошкільної освіти – 11: порушень не було; - заклади загальної середньої освіти – 8: 2 порушення (25%), 2 приписи; - об’єкти торгівлі продовольчими товарами – 922: 162 порушення (17%), 108 протоколів, 69 приписів та пропозицій, 32 листи в органи місцевого самоврядування, 36 – в Національну поліцію; - об’єкти торгівлі непродовольчими товарами – 622: 90 порушень (14%), 46 протоколів, 44 приписи та пропозиції, 18 листів в органи місцевого самоврядування, 18 – в Національну поліцію; - агропродовольчі ринки – 44 перевірки: 12 порушень (27%), 12 протоколів, 11 приписів, 4 листи в органи місцевого самоврядування, 3 – в Національну поліцію; - інші заклади (перукарні, салони краси, спортзали, фітнес-клуби) – 106: 11 порушень (10,3%), 6 протоколів, 5 приписів, 2 листи в органи місцевого самоврядування, 1 – в Національну поліцію.
23 Лютого, 2021 р., 16:20
Держпродспоживслужбою отримано інформацію щодо реалізації на території України небезпечної іграшки-конструктора «Неокуб», конструкція якої складена з однакових кулястих магнітів. Сьогодні десяткам дітей та підлітків була надана медична допомога від шкоди, завданої організму в результаті свідомого чи не свідомого ковтання деталей (елементів) даної іграшки. Держпродспоживслужбою встановлено ознаки невідповідності зазначеної іграшки вимогам пунктів 33 та 34 та пунктів 3 та 4 додатку 2 Технічного регламенту безпечності іграшок. Враховуючи вище зазначене, працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області будуть проводити позапланові перевірки характеристик іграшок-конструкторів, в складі яких є деталі, зокрема магнітні елементи, які призводять до ризиків ковтання, удушення складними елементами такої продукції, та вжиття заходів щодо вилучення таких іграшок з обігу. Доводимо до відома суб’єктів господарювання ринку дитячої іграшки, що відповідно до п. 6 Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції» визначено як обов’язок, негайно повідомляти про продукцію, яка ними розповсюджена та яка на підставі отриманої ними інформації становить ризики для споживачів (користувачів) не сумісні із загальною вимогою щодо безпечної продукції, в тому числі про вжиті заходи із забезпечення безпечності такої продукції. Повідомлення про продукцію, яка не відповідає загальній вимозі щодо безпечності продукції, регламентується ст. 10 Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».
23 Лютого, 2021 р., 16:17
Ухвала про забезпечення адміністративного позову Окружного адміністративного суду міста Києва від 08.02.2021 по справі № 640/2658/21 (за заявою про забезпечення позову НАК "Нафтогаз України", якою заборонив ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» виставляти в паперовому та електронному вигляді побутовим споживачам рахунки, акти, будь-які інші платіжні документи про оплату за природний газ, спожитий ними до січня 2021 року включно) є необґрунтованою. ТОВ «Івано-Франківськгаз збут» оскаржуватиме дану ухвалу в суді. Головними обов'язками постачальника природного газу для потреб населення є забезпечення безперервного постачання блакитного палива і надання високої якості послуг, які споживачі отримують у центрах обслуговування клієнтів, контакт-центрі, зокрема онлайн послуг в особистому кабінеті споживача на веб-сайті та в мобільному додатку, вайбер і телеграм ботах, тощо. Для того, щоб виконувати свої обов’язки постачальник природного газу має здійснювати своєчасну оплату за придбаний ресурс, сплачувати обов'язкові податки та збори до державного бюджету, платити своїм працівникам заробітну плату. Тож важливою умовою безперервного постачання газу і надання якісних послуг споживачам є своєчасні розрахунки споживачів за спожите блакитне паливо. Обмежуючи постачальників у праві виставляти платіжні документи за спожитий газ, суд впливає на стабільність постачання газу побутовим споживачам. Позбавлення постачальників такого права протирічить Закону України «Про ринок природного газу», Правилам постачання природного газу, Типовому договору постачання природного газу побутовим споживачам і Ліцензійним умовам провадження господарської діяльності з постачання природного газу. Ми запевняємо всіх наших клієнтів, що це жодним чином не відіб'ється на постачанні газу, компанія продовжує стабільно постачати блакитне паливо всім своїм клієнтам. Нагадуємо, що сплатити за спожитий газ можна, користуючись зручними онлайн сервісами 104.ua, або іншим комфортним для вас способом.
22 Лютого, 2021 р., 09:51
У лютому 2021 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області було проведено планову перевірку комунального підприємства, що надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення на території області. В ході перевірки було встановлено, що підприємством розраховані тарифи на комунальні послуги з численними порушеннями вимог Порядку формування тарифів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги». Зокрема, не було складено та погоджено уповноваженим органом в установленому законодавством порядку річний план господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. На підприємстві відсутні загальновиробничі норми питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів, що не відповідає п.14,19 Порядку, витрати електроенергії в структурі тарифів розраховано розрахунковим методом, що не відповідає вимогам п. 19 Порядку; загальновиробничі, адміністративні та витрати на збут розподілено не у відповідності до вимог п.19 Порядку, до витрат включено рентабельність без погодженої уповноваженим органом інвестиційної програми підприємства. За результатами перевірки Головне управління зобов’язало комунальне підприємство повернути споживачам послуг централізованого водопостачання та водовідведення необґрунтовано нараховану суму за 2020 рік, шляхом здійснення перерахунків плати за комунальні послуги на суму 730,6 тис. грн. За порушення державної дисципліни цін на керівника підприємства було складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до статті 165-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
22 Лютого, 2021 р., 09:18
  Маєте  намір отримати інформацію про земельну ділянку, але не знаєте де знайти – скористайтесь публічною кадастровою картою. ?Розпочнемо з того, що з 2013 року відомості про земельні ділянки, що містяться в Державному земельному кадастрі, є відкриті та опубліковані в інтернеті шляхом створення інформаційного порталу – Публічна кадастрова карта (ПКК). ?Саме найшвидший пошук земельної ділянки у ПКК - пошук за кадастровим номером. Так, Вам необхідно ввести кадастровий номер земельної ділянки в пошукову стрічку на сторінці Публічної кадастрової карти України та натиснути кнопку пошуку. Нагадаємо, що кадастровий номер можна знайти на зворотній частині державного акту (у випадку якщо державний акт видано після 2004 року) або у витягу з ДЗК ( якщо державний акт виданий до 2004р.). ?В електронних шарах ПКК  можна знайти наступну інформацію: ? площа ділянки в гектарах; ? форма власності; ? цільове призначення земельної ділянки; ? межі земельної ділянки; ? кадастровий номер земельної ділянки. Зверніть увагу, що дані інформація про власника земельної ділянки в ПКК не відображається. Не розчаровуйтесь, якщо ви не знаєте кадастрового номеру. У такому випадку земельну ділянку потрібно шукати за місцезнаходженням. У пошуковому полі необхідно почати вводити назву області, району, міста (селища, села). ?Якщо ви віднайшли помилку у інформації, що міститься у Публічної кадастровій карті, вам необхідно звернутись до землевпорядній організації спеціальний обмінний файл xml та подати його з певним пакетом документів до місцевого управління Держгеокадастру.   Матеріал підготовлено фахівчинею відділу «Богородчанське бюро правової допомоги» Вікторією Бігун.
19 Лютого, 2021 р., 12:04
Дзвиняцька сільська рада  оголошує конкурс на заміщення вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування:
18 Лютого, 2021 р., 10:02
16 лютого 2021 року спеціалісти Калуського районного управління та управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання для працівників ТОВ «Гудвеллі Україна», робота яких пов’язана з організацією та безпосереднім проведенням робіт по транспортуванню, зберіганню та застосуванню пестицидів та агрохімікатів. Навчання проводилось в онлайн-режимі. В ході роботи до відома учасників заходу було доведено вимоги чинного законодавства щодо порядку проведення робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, отримання відповідних посвідчень та  допусків  до таких робіт. В частині дотримання вимог санітарного законодавства присутнім було роз’яснено правила, вимоги та особливості поводження з пестицидами та агрохімікатами, нагадано санітарні правила їх транспортування, зберігання та застосування.  Було розкрито питання токсичності пестицидів і вимоги до них, запобігання забруднення продукції і кормів, вимоги до умов праці.  Важливою для слухачів була інформація про запобігання отруєння пестицидами, самодопомогу та першу долікарську допомогу, розслідування отруєнь. До спеціалістів господарства було донесено інформацію щодо особливостей застосування пестицидів та агрохімікатів під час цвітіння медоносних рослин, з метою забезпечення охорони бджіл від отруєнь, та про дотримання суб’єктами господарювання зон санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких ферм, водойм і місць відпочинку під час застосування пестицидів та агрохімікатів.
16 Лютого, 2021 р., 09:25
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за період з 08 до 14 лютого 2021 року здійснили 1227 моніторингових відвідувань. Виявлено 134 порушення (11%), складено 69 протоколів, винесено 96 приписів, направлено 29 листів в органи місцевого самоврядування, 37 – в Національну поліцію. Всього працювало 29 робочих груп. Перевірки проводилися за участю представників 16 територіальних громад. Зокрема перевірено: - заклади громадського харчування – 306: 39 порушень (13%), 34 протоколи, 21 припис, 14 листів в органи місцевого самоврядування, 18 листів в Національну поліцію; - заклади дошкільної освіти – 15: 1 порушення (6 %), 1 протокол, 1 припис; - заклади загальної середньої освіти – 26: 6 порушень (23%), 6 приписів; - об’єкти торгівлі продовольчими товарами – 426: 44 порушення (10%), 18 протоколів, 35 приписів та пропозицій, 7 листів в органи місцевого самоврядування, 8 – в Національну поліцію; - об’єкти торгівлі непродовольчими товарами – 251: 22 порушення (9%), 9 протоколів, 17 приписів, 4 листи в органи місцевого самоврядування, 5 – в Національну поліцію; - агропродовольчі ринки – 37 перевірок: 8 порушень (22%), 5 протоколів, 4 приписи, 2 листи в органи місцевого самоврядування, 3 – в Національну поліцію; - інші заклади (перукарні, салони краси, спортзали, фітнес-клуби) – 166: 14 порушень (8%), 2 протоколи, 12 приписів, 2 листи в органи місцевого самоврядування, 3 – в Національну поліцію.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь