Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Про початок громадського обговорення проєкту договору про співробітництво територіальних громад у сфері освіти у формі спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва

Дата: 10.11.2023 09:17
Кількість переглядів: 109

З метою дотримання на території Дзвиняцької територіальної громади прав дітей з особливими освітніми потребами віком до 18 років та підвищення якості і доступності освітніх послуг на основі спільних інтересів та цілей пропонується укласти договір про співробітництво територіальних громад, а саме між Богородчанською селищною територіальною громадою та Дзвиняцькою і Старобогородчанською сільськими територіальними громадами у сфері освіти у формі спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Богородчанської селищної ради.

Актуальність проблеми інклюзивної освіти пов’язана  з тим, що кількість дітей, які потребують корекційного навчання, неухильно росте. Станом на 01 вересня 2023 року кількість дітей, які пройшли комплексну оцінку розвитку та перебувають на обліку в Богородчанському ІРЦ становить 238 дітей, з них дітей, які пройшли повторну КО – 53.

КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Богородчанської селищної ради  обслуговує усього (0-18 років) 7612 дітей. З них:

  • 5460 дітей Богородчанської ТГ, (з них віком 0-6 років 1412, віком 6-18 років 4048)
  • 1089 дітей Дзвиняцької ТГ (з них віком 2-6 років 234, віком 6-18років 855);
  • 1063 дітей Старобогородчанської ТГ (з них віком 0-6 років 269, віком 6-18 років 794).

З початком нового 2023-2024 н.р. кількість осіб, які навчаються у поданих вище громадах на інклюзивній формі навчання становить 90 осіб.

Богородчанська ТГ - 58 осіб (ЗЗСО), 21 особа (ЗДО);

Старобогородчанська ТГ – 7 осіб (ЗЗСО), 3 особи (ЗДО);

Дзвиняцька ТГ – 2 осіб (ЗЗСО), 7 (ЗДО).

Проєкт договору про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва розроблено відповідно до вимог чинного законодавства України. Згідно із статтею 8 Закону України «Про співробітництво територіальних громад» передбачено обов’язковий порядок громадського обговорення підготовлених проєктів договорів про співробітництво, за результатами якого будуть винесені зазначені проєкти договорів для схвалення на розгляд рад.

Повідомляємо, що громадське обговорення проєкту договору про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва проводиться у формі письмових та електронних зауважень та пропозицій. Строк для надсилання письмових та електронних зауважень та пропозицій – 15 календарних днів з моменту публікації цього повідомлення. Письмові та електронні зауваження та пропозиції надсилаються на поштову адресу відділу освіти, молоді, спорту та туризму Дзвиняцької сільської ради або на електронну адресу відділу із зазначенням особистих та контактних даних для зворотного зв’язку із підписом особи, яка надсилає лист.

Адреса для листування:

вул. Степаняка, 28, село Дзвиняч, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, індекс 77750

Електронна пошта:dzv.osvita@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь