Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

До уваги жителів громади!!!

Дата: 01.10.2022 09:52
Кількість переглядів: 181

Дзвиняцька сільська рада повідомляє, що відповідно до ст. 206 Земельного кодексу України та ст. 265-271  Податкового кодексу України використання землі в Україні є платним. Відповідно до ст.265 Податкового кодексу України податок на майно складається з:

- податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

-  плати за землю.

Об’єктом оподаткування є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.

       Об’єктом плати за землю є земельна ділянка, земельна частка (пай). Земельний податок - обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів.

    По населених пунктах нашої територіальної громади податкові повідомлення по цих видах податків знаходяться у старост відповідних старостинських округів та у поштових відділеннях.

           Одночасно повідомляємо, якщо платник податку виявив розбіжності у відомостях про земельну ділянку, що були надані контролюючими органами, йому необхідно звернутись до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки з оригіналами документів на право власності, користування пільгою для проведення звірки та уточнення даних. Просимо звертатися до Богородчанської державної податкової інспекції ГУ ДПС в Івано-Франківській області.
        Для уникнення відповідальності у вигляді штрафу щодо невиконання покладених обов’язків згідно чинного законодавства України необхідно провести оплату земельного податку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь