Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

БОРГ ПО АЛІМЕНТАХ: ЯК ОТРИМАТИ ІНФОРМАЦІЮ?

Дата: 15.06.2022 16:29
Кількість переглядів: 1310

Нажаль, список «боржників» по аліментах з кожним наступним роком росте в геометричній прогресії. Їм закон - не закон, і вони віртуозно знайдуть тисячу і одну причину, щоб не заплатити та усіма методами уникають покарання. Однак, є ряд осіб, які б з радістю знали з себе статус «боржник по аліментах», проте не знають суми боргу. Як та де знайти цю інформацію поговоримо дальше.

Насамперед почнемо з того, що аліменти можуть бути стягнуті за виконавчим листом на підставі рішення суду про стягнення аліментів. І не зважаючи на карантин виконавчі дії щодо примусового виконання рішень не припиняються, а тому сума боргу постійно росте.

Однак, інформацію про суму боргу ви не отримаєте за телефонним дзвінком та не знайдете її он-лайн в Реєстрі боржників чи Реєстрі виконавчих проваджень. Для цього Вам необхідно звернутись до виконавця за місцем реєстрації боржника, тобто Вас.

Зверніть увагу, якщо Ваше місце проживання відмінне від місця реєстрації і ви не маєте уявлення про дані виконавця, ви можете звернутьсь до виконавчої служби за місцем знаходження, де Вам допоможуть в отриманні контактних даних до Вашого виконавця або самостійно знайти в Реєстрі боржників чи Реєстрі виконавчих проваджень (доступ до них відкритий).

Наступний Вашим кроком буде отримання довідки про суму боргу, яка виготовляється 3дні. Така довідка дійсна протягом місяця з дня її видачі.

Додатково зазначемо, що для того щоб Ви були видалені з реєстру боржників Вам необхідно пред’явити виконавцю квитанцію про сплату аліментного боргу. Також це можна зробити на підставі заяви стягувача.

 

Матеріал підготовлено юристкою Богородчанського бюро правової допомоги Вікторією БІГУН

 

 

          

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь