Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ЗНИКНЕ МОБІЛЬНИЙ ЗВ’ЯЗОК ТА ІНТЕРНЕТ?

Дата: 24.02.2022 13:09
Кількість переглядів: 212

Фото без опису

Життя вас до такого не готувало. Але ми підготуємо.

Чи знали ви, що вам смартфон може створити сітку зв’язку? Без мобільного зв’язку та інтернету.

Ця штука має назву mesh — щільна мережа. Фішка в тому, що телефони з установленим спеціальними програмами-чатами напряму вишукують інші такі ж телефони. Чи то через спільні точки доступу Wi Fi (навіть без інтернету) чи то через Bluetooth який може сягати 100 метрів. Саме через такий зв’язок можна передати повідомлення далі адресату. І це може врятувати вам життя.

Щоб отримати зв’язок без зв’язку вам потрібно сформувати ланцюжок з пристроїв. Для цього встановіть собі та своїм рідним ці програми:

Bridgefy. Доступна для Android та iOS (але з iOS працює дуже нестабільно). Має один суттєвий недолік: для реєстрації в мережі треба хоч раз запуститись з доступним інтернетом. Тобто коли грім вдарить, ставити її буде пізно. Для того, щоб створити контакт треба бути на невеликій відстані один від одного.

Briar. Доступна тільки для Android. Версії для iOS немає, зате вона може починати працювати повністю оффлайн, а значить, якщо у вас буде apk цієї програми, ви зможете роздавати його і розширювати меш навіть в умовах повної відсутності інтернету. Дозволяє додавати контакти на відстані за допомогою спеціальних посилань. При додаванні за посиланням необхідно, щоб один одного додали обидві сторони.

Радимо встановити обидві собі та всім своїм рідним. Бо невідомо, який саме шлях передачі буде успішнішим. Для Briar також завантажте apk на телефон — навіть у тому випадку, якщо у вас iPhone. Обов’язково протестуйте додатки та додайте своїх друзів і рідних у контакти, а тоді вимкніть — поки вам не потрібно щоб воно витрачало батарею телефона на пошук контактів і передачу чужих повідомлень.

А коли прийде час — ви будете знати, що робити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь