Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Попит на товари українського виробництва у січні–вересні 2021 року

Дата: 21.12.2021 16:32
Кількість переглядів: 325

Головне управління статистики інформує. Продукція українських виробників традиційно переважає в асортименті підприємств оптової та роздрібної торгівлі.

Так, на оптовому ринку області у січні–вересні 2021р. більше 60% становили товари вітчизняного виробництва (в Україні – 43,8%). Оптовий ринок продовольчих товарів області на 91,2% був заповнений товарами українських виробників (в Україні – 72,2%), непродовольчих товарів – на 47,1% (в Україні – 38,3%).

Серед продовольчої групи товарів оптового ринку винятково вітчизняними були продукти молочні, масло і сири, яйця, олія та жири харчові, напої алкогольні дистильовані, сидр та вина плодово-ягідні інші, пиво, крім відходів пивоваріння, води мінеральні та напої безалкогольні й соки фруктові та овочеві, вироби хлібобулочні та  кондитерські борошняні, цукор, сіль харчова; понад 90% займали м’ясо та м’ясні продукти, вина зі свіжого винограду, сусло виноградне, вироби кондитерські цукрові та шоколад, фрукти та овочі свіжі, рис, борошно, вироби макаронні. Серед непродовольчих товарів виключно українськими були пшениця, кукурудза, ячмінь, насіння і плоди олійних культур, тварини живі. Понад 90% українська продукція переважала у таких товарних групах: засоби парфумерні та косметичні; інша господарська сировина; пропан і бутан скраплені; паливо рідке і газоподібне інше; прокат плоский гарячекатаний та холоднокатаний зі сталі; метали кольорові (крім дорогоцінних) – алюміній, свинець, цинк та олово, мідь, метали кольорові інші.

У роздрібній торговій мережі підприємств (юридичних осіб), основним видом діяльності яких є роздрібна торгівля, питома вага товарів виробництва України становила 54,3% (в Україні – 53,2%). У загальному обсязі продажу продовольчих товарів у торговій мережі підприємств роздрібної торгівлі на товари вітчизняного виробництва припадало 79%. Усі реалізовані яйця, понад 90% м'яса та м'ясних продуктів, молока, масла вершкового та продуктів молочних пастоподібних, вод мінеральних, цукру, борошна, солі харчової – продукти українських виробників. Питома вага непродовольчих товарів виробництва України склала майже 40%. Товари українських виробників становили майже весь обсяг роздрібного продажу побутового рідкого котельного палива, газу у балонах, вугілля і деревини для опалення, лісоматеріалів та виробів будівельних дерев’яних, понад 80% книг, газет та журналів, освітлювального приладдя, фарб, лаків та емалей, добрив й агрохімічної продукції, матеріалів мастильних, засобів для миття, чищення, полірування та догляду за автомобілями.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь