Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Увага!!! Стартує прийом проєктних заявок на БЮДЖЕТ УЧАСТІ Дзвиняцької територіальної громади!

Дата: 19.05.2021 15:14
Кількість переглядів: 1331

Фото без опису
Цільова програма «Бюджет участі Дзвиняцької територіальної громади» встановлює та регулює систему взаємодії влади Дзвиняцької ТГ та її жителів щодо реалізації проєктів за рахунок коштів місцевого бюджету.

Бюджет участі – це демократичний процес, який надає можливість кожному громадянину брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення населеного пункту та/або голосування за них. Будь-який житель населеного пункту може подати проєкт, пов’язаний з покращенням життя, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і з допомогою громади реалізувати свій проєкт у рамках бюджету.
А якщо простіше – то це можливість для мешканців втілити їхню ідею в життя. Якщо ви знаєте, як зробити свою громаду кращою, але не маєте для цього грошей – ми допоможемо! Бюджет участі – ваш шанс зробити свій внесок у розвиток громади. Ви подаєте ідею та її технічне обґрунтування, а реалізація відбувається за бюджетні кошти.

Участь в цьому процесі можуть брати ініціативні жителі та групи громадян, громадські об’єднання та організації, інші інституції громадянського суспільства, які ведуть свою діяльність на території Дзвиняцької ТГ.

Основні параметри Бюджету участі Дзвиняцької ТГ на 2021 рік:

1.Загальний обсяг Бюджету участі на 2021 рік складає 250 000,00 грн;

2.Максимальний розмір фінансування з бюджету громади одного проєкту - 50 000 грн;

3.Конкурс буде проводитись по кожному населеному пункту громади окремо. Розподіл коштів рівнопропорційний між п’ятьма населеними пунктами громади, тобто кожен населений пункт отримає фінансування проєкту-переможця у сумі 50 000 грн.

4.Основні вимоги до подачі проєктів представлені в Розділі 3 «Подання проектів» Положення «Про Бюджет участі в Дзвиняцькій ОТГ» (розділ «Громадська участь», рубрика «Бюджет участі» офіційного веб-сайту Дзвиняцької ТГ  https://gromada.org.ua/gromada/dzvynyacka/main/)

5. Проєкт можуть подавати жителі, які постійно проживають у межах Дзвиняцької ТГ та яким виповнилося 16 років у супроводі повнолітнього жителя громади.

6.Проєкт має бути поданий відповідно до форми з мінімальною кількістю підписів - 10 (окрім автора  проєкту). Форма проєкту у електронній версії доступна за посиланням  - https://gromada.org.ua/gromada/dzvynyacka/news/1588856415/) у розділі «Громадська участь», рубрика «Бюджет участі».

7.Основні етапи реалізації Бюджету участі Дзвиняцької ТГ:
- Термін початку і завершення подачі проєктів – з 20 травня по 8 червня 2021 року (20 днів). Проєкти подаються за адресою: Дзвиняцька сільська рада ОТГ, с. Дзвиняч, вул. М. Степаняка, буд. 21 (відповідальна особа Гринішак Андрій Ярославович, тел. 0686294044), електронною поштою за адресою ds.rada248@gmail.com у вигляді відсканованого оригіналу документу в PDF-форматі або особисто;

- Аналіз поданих проєктів Експертною групою здійснюється з 9 червня по 11 червня 2021 року включно (3 дні);

- Початок голосування за подані проєкти – з 12 червня 2021 року;

- Голосування за проєкт з 12 червня по 25 червня 2021 року включно (14 днів);

- Оприлюдення проєктів-переможців – 30 червня 2021 року;

8. Реалізація проектів. Нормативні документи, інформація та формуляри щодо Бюджету участі Дзвиняцької ТГ  Ви знайдете на веб-сайті Дзвиняцької ТГ (https://gromada.org.ua/gromada/dzvynyacka/main/) у розділі «Громадська участь», рубрика «Бюджет участі».

Фрма подання проекту: https://gromada.org.ua/gromada/dzvynyacka/news/1588856415/.

Бажаємо успіху всім учасникам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь