Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Близько двох тисяч прикарпатських родин у січні споживають газ за ціною від 4,5 до 5,5 грн/м 3

Дата: 12.01.2021 16:07
Кількість переглядів: 391

Фото без опису
З відкриттям ринку газу 1 серпня 2020 р. українці отримали не лише нові можливості, але й опинилися в ринкових умовах. Відтоді ціна газу може змінюватися щомісяця в залежності від: співвідношення попиту та пропозиції, сезону, коливання курсу гривні, ціни на енергоресурс на європейських та світових хабах, вільного доступу компаній постачальників до природного газу українського походження тощо.

Але не всі прикарпатці очікують кінця місяця, щоб дізнатися ціну енергоресурсу на наступний календарний період. Близько двох тисяч клієнтів ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» забезпечили себе блакитним паливом до кінця опалювального сезону за фіксованою ціною. «В рамках акції «Твоя енергонезалежність», яку ми проводили у серпні вересні, наші клієнти придбали понад 11 млн кубометрів газу за ціною від 4,49 до 5,49 грн/м 3 . За умовами акції, споживач до 31 березня використовує створений запас енергоресурсу за фіксованою ціною, не хвилюючись про її зростання на ринку. Якщо акційний газ був придбаний за різною ціною, то порядок його споживання відповідатиме порядку замовлення й оплати. Слідкувати за використанням свого «газового запасу» мешканці області можуть онлайн в Особистому кабінеті, або ж у рахунку, який отримують щомісяця», - зазначає директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів. Найактивніше до акції долучилися мешканці обласного центру, Коломиї, Калуша та Надвірної. Найменший обсяг газу, придбаний у рамках акції становив 20 куб. м. на суму 110 грн, а рекордним серед ошадливих прикарпатців став запас у 13 500 кубометрів. Приблизно 35% абонентів, котрі прийняли участь в акції, резервували в середньому 1000-1500 кубометрів газу. На сьогоднішній день 36 клієнтів компанії уже використали свій «акційний газ» і тепер отримують енергоресурс на загальних умовах – за поточною ціною у період споживання. У газових сховищах зберігається понад 6,5 млн кубометрів газу для близько двох тисяч власників осель, котрі уже третій місяць відчувають суттєву економію в оплаті за газ.

Одним із таких ощадливих клієнтів виявився франківець Андрій П., який замовив газ не лише для себе, а й для батьків. «Я довірився порадам від ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут», що в умовах ринку купувати газ на зиму влітку є вигідною справою. Подивився на норми свого споживання в минулі роки і, виходячи з цього, замовив ще в серпні 1200 кубів за ціною 4,49 грн/м 3 . А вже всередині вересня, побачивши, що йде тенденція до росту ціни, вирішив дозамовити ще 300 кубів собі та 800 кубів для своїх батьків, що проживають у двокімнатній квартирі. Щоправда тоді акційні ціна вже зросла до 5,49 грн/м 3 . Однак дивлячись на ціну листопада-грудня я вже розумів, що не прогадав», - розповідає клієнт компанії.

Якщо станом на 1 квітня 2021 р. споживачі не використають обсяг свого акційного газу, то відповідні кошти зарахуються як передплата в рахунок майбутніх платежів, або ж за письмовою заявою будуть повернуті клієнту на банківський рахунок.

ТВІЙ ГАЗЗБУТ. Надійний та зручний для кожного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь