Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Тільки при відсутності податкового боргу платник зможе повернути помилково або надміру сплачені суми податків і зборів та пені (крім єдиного внеску)

Дата: 02.12.2020 13:11
Кількість переглядів: 542

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують про можливість повернення платниками податків помилково або надміру сплачених сум податків. Однак, звертають увагу, що тільки при відсутності податкового боргу платник зможе повернути помилково або надміру сплачені суми податків і зборів та пені (крім єдиного внеску).

Для повернення помилково або надміру сплачених сум податків і зборів та пені (крім єдиного внеску) платник податків має подати до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) заяву у довільній формі, в якій зазначає напрям перерахування коштів. В заяві обов'язково необхідно зазначити: назву помилково або надміру сплаченого податку, збору, платежу; його суму; дату сплати; напрям перерахування сплачених коштів, що повертаються. Додатково до заяви платник має подати копію платіжного документа згідно якого здійснена сплата до бюджету.

Звертаємо увагу, що заява для повернення помилково або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені також може бути подана платником до територіального органу ДПС в електронній формі. Заява в електронній формі подається через приватну частину Електронного кабінету за ідентифікатором форми J/F 1302001 або у довільній формі через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Нагадаємо, що таку заяву платник податків має подати протягом 1095 днів від дня їх виникнення. У разі повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з ПДВ, зарахованих до бюджету з рахунка платника податку в системі електронного адміністрування ПДВ у порядку, визначеному п. 2001.5 ст. 2001 ПКУ, такі кошти підлягають поверненню виключно на рахунок платника в системі електронного адміністрування ПДВ, а у разі його відсутності на момент звернення, чи на момент фактичного повернення коштів – шляхом перерахування на поточний рахунок в установі банку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь