Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

На Прикарпатті власнику вилучених через спалах африканської чуми свиней відшкодовано збитки

Дата: 06.10.2020 11:35
Кількість переглядів: 406


23 серпня 2020 року за результатами лабораторних досліджень Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби було виявлено захворювання африканської чуми свиней, які загинули в особистому селянському господарстві жителя с. Луковець-Журівський на Рогатинщині.

На території вогнища спеціалістами Держпродспоживслужби та державної служби ветеринарної медицини проведенні всі заходи по локалізації, ліквідації спалаху та запроваджені профілактичні заходи щодо недопущення розповсюдження захворювання африканської чуми свиней на території області. За ініціативи голови Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Івано-Франківській обласній державній адміністрації, першого заступника голови обласної державної адміністрації Марії САВКИ було ініційовано засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рогатинській районній державній адміністрації.

На засіданні прийнято рішення щодо відшкодування майнової шкоди (збитків), завданої фізичним особам внаслідок запровадження карантину тварин у зв`язку з проведенням робіт щодо ліквідації та профілактики африканської чуми, спрямованих на їх вилучення з метою знищення, у розмірі 107 723,21 гривень. 5 жовтня 2020 року власнику тварин відшкодовано майнову шкоду (збитки) внаслідок запровадження карантину у повному обсязі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь