Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Нова українська школа в Дзвиняцькій ОТГ

Дата: 18.09.2020 14:15
Кількість переглядів: 1380

Третій рік поспіль Дзвиняцька громада забезпечує впровадження якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».  Поряд із державним фінансуванням місцева влада співфінансує НУШ та виділяє додаткові кошти для придбання навчальних засобів та обладнання.

Робота з підготовки освітнього середовища майбутніх перших класів розпочалася в травні 2020 року з комунікативних нарад у сільського голови. До процесу обговорення також були залучені класні керівники, які у 2020-2021 н.р. навчають перші класи. Місцева влада максимально врахувала думки освітян при закупах.

До чотирьох перших класів громади у 2020 році пішли 72 дитини. Заклади освіти станом на 10 вересня за кошти місцевого бюджету повністю укомплектовані сучасними меблями, комп’ютерною технікою та навчальним інвентарем на суму 174 621 грн.  З них на суму 60 900 грн. забезпечена Міжгірська гімназія столами та стільцями учнівськими, вчительським столом та стільцем, шафою для зберігання дидактичних матеріалів, розкресленою класною дошкою, фліпчартом, телевізором, кронштейном, кабелем HDMI 5m, маршрутизатором, багатофункціональним пристроєм, ноутбуком, мишкою безпровідною, ламінатором. Космацька гімназія отримала обладнання на суму 46 900 грн.; Росільнянський ліцей –  45 160 грн.; Дзвиняцький ліцей – 21 661 грн.

Перераховано співфінансування департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА на придбання учнівських столів, стільців та комп’ютерного обладнання в сумі 12 400 грн. Повністю освоєїні кошти субвенції державного бюджету на придбання дидактичних матеріалів на суму 69 900 грн.

З художнім смаком та творчим підходом до оформлення класних кімнат першачків підійшли вчителька Дзвиняцького ліцею Ольга Дмитришин та вчителька Космацької гімназії Світлана Луцак. Всі їхні креативні задуми втілила художниця з Верховинщини Марія Бощук, яка здійснювала розмальвування. Приємно, що учні та учениці громади зростатимуть в сприятливому та цікавому освітньому середовищі.

 Відділ освіти, молоді та спорту Дзвиняцької ОТГ висловлює вдячність сільському голові пану Миколі Волочію за всебічну пітримку в реалізації забезпечення Нової української школи, за розуміння пріоритетності освіти як важливого чинника розвитку громади. Командна робота, спільна праця – приносить успіх!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь