Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

ЗВІТ депутата Дзвиняцької сільської ради ОТГ VII скликання Гринішака Андрія Ярославовича про депутатську діяльність у 2019 році

Дата: 23.04.2020 14:01
Кількість переглядів: 3771

Фото без опису

Я, Гринішак Андрій Ярославович, є депутатом Дзвиняцької сільської ради об'єднаної територіальної громади від виборчого округу №14. 

          Під час здійснення своїх депутатських повноважень керуюсь здоровим глуздом, Конституцією України, законами України  та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок діяльності депутатів місцевих рад. Впродовж 2019 року постійно відвідував сесії ради, підтвердженням цього є інформація проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні». Вважаю, що відвідування сесій є першочерговим ОБОВ’ЯЗКОМ  депутата місцевої  ради! Активно відвідую  зустрічі і семінари програми DOBRE, за підтримки цієї програми, а також Інституту політичної освіти проходжу «навчання депутатів місцевих рад», щоб якісно покращити свої знання та навички депутата місцевої ради.

 

У 2018-2019 році за мого сприяння було здійснено:

- фінансування нової української школи в Міжгірській гімназії на суму 50 000 грн. (ці кошти були виділені на той час депутатом Верховної ради Дирівим А.Б. в рамках нашої з ним співпраці);

-  на звернення виборців,  на одній із вулиць мого округу здійснена чистка узбіч (за бюджетні кошти) та встановлення каналізаційної труби (власні кошти), щоб унеможливити розмивання гірської дороги та підтоплення прилеглих будинків;

- неодноразово надано власний вантажний транспорт для збору та вивозу сміття.

 

У березні 2019 року на одному із форумів програми DOBRE я став ініціатором проекту «Озеро молодості».  Коротко про проект:  він передбачає очищення внутрішньої та зовнішньої поверхні центрального озера в селі Міжгір’я, а також встановлення навколо нього належної відпочинкової інфраструктури (альтанки, парклети, лавочки, смітники, освітлення і т.д.). Донором цього проєкту являється програма DOBRE, яка підтримала мою ідею і профінансувала її на суму 10 000 $., співфінансування зі сторони ОТГ  - 50 000 грн., на даний час проєкт перебуває на стадії монтажних робіт. Також хочу зазначити, що написання та реалізація даного проєкту потребувала спільних зусиль великої  кількості людей, зокрема: голови ОТГ – Волочія М. С.,   старости с. Міжгір’я - Стефініва В. М., юристки ОТГ – Беспалько Б.В., представниці програми DOBRE – Олесі Хомин. Кожен із цих людей вніс вагомий вклад у реалізацію проєкту «Озеро молодості», за що я їм сердечно дякую і закликаю своїх виборців також їм подякувати!

 

У своїй депутатській діяльності завжди стараюсь аналізувати потреби своїх виборців і кожного жителя ОТГ зокрема. Я прийшов до висновку, що одними з найбільш «болючих» напрямків є відсутність інвестицій у регіон, а відповідно і можливостей для людей заробляти гроші на місцях, а також проблема активного дозвілля для молоді, яка дуже його потребує! На шляху до вирішення цих проблем ми спільно з Марією Висоцькою та Любою Стефінів написали проєкт по залученню мешканців до розвитку громади через створення Інформаційно-генераційної платформи (коворкінгу) «YouProject».  Даним проєктом ми ставимо за ціль створити зручне робоче місце,  стартапову платформу, на базі якої будуть розроблятись нові проєкти для розвитку громади та шукатимуться ресурси для їх реалізації. Для цього ми  хочемо залучити до своїх лав людей, яким ця тема буде цікава й які будуть готові працювати з нами (підприємців, представників ГО та місцеву владу). Крім того, плануємо  забезпечити це середовище цікавим і неординарним дозвіллям, що сприятиме комунікації та згуртуванню молоді, визначенню їхніх спільних цілей та активній співпраці для їх реалізації. На сьогоднішній день проєкт  "YouProject"  визнано переможцем конкурсу субгрантування "Місцеві ініціативи для розвитку громад" і буде профінансовано на суму 125 000 грн., і я дуже хочу, щоб жителі с. Міжігр’я і мої виборці зокрема, належним чином оцінили старання Люби та Марії, які доклали чимало зусиль для написання цього проєкту,  за це їм ВЕЛИЧЕЗНЕ ДЯКУЮ, надзвичайно приємно працювати з такими людьми,  переконаний що разом з ВАМИ на «YouProject» чекає світле майбутнє!

 

І окремо хочу додати з приводу найбільшої проблеми масштабу виживання Дзвиняцької ОТГ – ДОРОГА! Можливо цей текст прочитає людина, яка зможе прийняти таке ПОТРІБНЕ РІШЕННЯ, яким надати людям можливість не покидати села, а розвивати їх! Адже надзвичайно складно залучити інвестиції туди, де шлях до 20 км. виснажує психічно, це несправедливо по відношенню до кожної людини, яка їде тим маршрутом! Тому основним фундаментом розвитку регіону та залучення інвестицій має стати дорога! І тому від імені своїх виборців і кожного жителя Дзвиняцької ОТГ зокрема ЩИРО ПРОСИМО людей, які ЗДАТНІ прийняти рішення такого рівня, ДАЙТЕ НАМ ДОРОГУ- ВОНА НАМ ЖИТТЄВО НЕОБХІДНА!!!  

 

 

Здійснюючи свою депутатську діяльність, я стараюсь акцентувати свою увагу не тільки на своєму виборчому окрузі, але й на цілому ОТГ загалом. Тому, в рамках Антикорупційної програми, спільно з депутатським корпусом та представниками Центру політичних студій на території Дзвиняцької ОТГ було створено та персонально сформовано першу в західній Україні Антикорупційну раду при ОТГ а мене обрано її головою. Хочу зазначити, що здійснюю цю діяльність на безоплатній основі, з метою набуття корисного юридичного досвіду, а головне – створення ефективного антикорупційного механізму при ОТГ. За відносно короткий період разом з  Центром політичних студій уже маємо багато корисних напрацювань і ідей, якими готові  поділитися з іншими ОТГ.

 

Отож, за період моєї депутатської діяльності на мій округ за моєї активної участі було залучено близько пів мільйона гривень ЗОВНІШНІХ (не бюджетних) коштів на проєкти, які спрямовані на покращення інфраструктури, роботу з молоддю і залучення інвестицій у регіон. І  вкотре хочу наголосити, що це СПІЛЬНА праця великої кількості людей, кожен з яких заслуговує подяки, і найбільше мене тішить, що у Дзвиняцькій ОТГ таких людей не мало, а це означає, що ми на правильному шляху! Окрема подяка моїм виборцям, коли ми спілкувались перед виборами я не давав грандіозних обіцянок, я обіцяв, що буду сумлінно ставитись до своїх депутатських обов’язків, і я  кожному із Вас можу подивитись в очі і сказати, що так  було, є і буде! Дякую Вам за довіру, повірте, я всіляко старався її виправдати, вдалось мені це чи ні, судити Вам! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь