Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Нова автрівка швидкої допомоги тепер і в Росільнянській амбулаторії!

Дата: 19.02.2020 16:46
Кількість переглядів: 557

Вистраждана Росільнянська автівка швидкої допомоги вже освячена, поставлена на облік і сьогодні передана водію.

Подія дійсно щаслива як для жителів Росільни, Космача та Міжгір’я, так  і для самого Романа Васильовича Зінича, адже той УАЗ, який він побачив, отримавши під керівництво і Росільнянську амбулаторію – вразив його до глибини душі і шокував одночасно. Тому пан Роман одразу розпочав активну роботу й написав листа президенту, і не один раз! Заручившись підтримкою голови громади, Миколи Степановича Волочія, пан Зінич за два роки постукав у багато дверей, отримав не одну порцію кпинів, написав багато листів. Ці люди доклали максимум зусиль для того, щоб отримати таки якісне авто.

Стукай – і відчиниться тобі – правило вкотре підтвердилось! Ми потрапили під фінансування субвенції з місцевого бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості за рахунок відповідної субвенції з держбюджету ( 500 000 грн). Варто зауважити, що фінансування з цієї субвенції мало виділятись під новостворені медичні заклади, та нам надзвичайно поталанило!

Росільнянська амбулаторія отримала новий, якісний, прохідний автомобіль, для якого й погані дороги не страшні, і гірська важкодоступна місцевість під силу!

Щира подяка пану Роману Зіничу та керівництву ОТГ не лише від жителів Росільни, але й від Міжгір’я та Космача, адже автомобіль швидкої допомоги і цим селам стане у нагоді.

До слова, також виділена субвенція на забезпечення телекомунікаційним обладнанням та придбані валізи-мінілабораторії. Це дасть можливість телекомунікаційного зв’язку лікаря загальної практики сімейної медицини (ЗПСМ) дистанційно отримувати консультацію вузьких профільних спеціалістів за допомогою скайп-зв’язку. Дольова участь громади склала 22 000 грн. Нові засоби отримають Дзвиняцька та Росільнянська амбулаторії.

Фото додаємоФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь