Дзвиняцька територіальна громада

Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Наші мрії стають реальністю

Дата: 31.10.2018 11:34
Кількість переглядів: 725

 

Ремонт доріг

 З початку створення Дзвиняцької ОТГ, найбільш болючою проблемою є наші дороги, які не ремонтувалися протягом довшого часу. Тож, отримавши найбільший бонус від держави - інфраструктурну субвенцію, яка надається на реконструкцію, капітальний ремонт або будівництво соціально-важливих об’єктів громади з розрахунком на кількість населення та площі ОТГ, всі кошти були спрямовані на капітальний ремонт доріг комунального значення кожного населеного пункту громади. Завдяки субвенції, відремонтовано в с.Дзвиняч — 980 кв.м, с.Росільна — 455 кв.м, с.Космач — 732 кв.м, с.Міжгір’я — 322 кв.м доріг. Також виконалося підщебенування доріг на суму понад 170 тис.грн.Фото без описуФото без опису

Освіта

 В рамках запровадження Концепції Нової української школи, для першокласників частково обладнано класи, що відповідають вимогам НУШ, в яких приємно навчатися та креативно мислити.

За цей час відкрили відділ освіти молоді та спорту при Дзвиняцькій ОТГ, приміщення якого повністю відремонтували та закупили сучасні меблі і техніку.

Фото без описуФото без опису

Великою подією стало відкриття дитячого садочка “Дзвіночок” в с.Дзвиняч, що на сьогоднішній день є рідкістю, оскільки потребує чимало коштів. Але за допомогою безкорисливої підтримки жителів с.Дзвиняч та влади це стало довгоочікуваною реальністю. За словами сільського голови Миколи Степановича, на цьому зупинятися не будемо. Наступним планується відкриття дитячого садочка у с.Космач, на що уже виділено значну суму коштів.Фото без описуФото без опису

На території Дзвиняцької ОТГ почали їздити два шкільні автобуси, що є дуже зручно та безпечно для школярів нашої громади.

Медицина

 Первинну медичну допомогу населенню надає КМП “Дзвиняцький центр первинної медико-санітарної допомоги”, який було створено шляхом реорганізації Дзвиняцької амбулаторії ЗПСМ та Росільнянської амбулаторії ЗПСМ. Після реорганізації, центр отримав нову ліцензію на проведення медичної практики, обрав медичну інформаційну систему та підключився до електронної системи охорони здоров’я. Всіх лікарів забезпечено авторизованим робочим місцем. На даний момент стартує кампанія з вибору лікаря з надання первинної допомоги, населення громади повинно підписати декларацію. Декларація — це документ, який підтверджує, що пацієнт хоче обслуговуватися саме в цього лікаря. Підписуючи декларацію з конкретним лікарем, ви повідомляєте державу (НСЗУ), що оплата за ваше обслуговування має надходити в саме цей медзаклад.

Особливо радісно та приємно повідомити, що з початком опалювального сезону, як і планувалося на базі КНП “Дзвиняцького Центру первинної медико-санітарної допомоги” відновив свою роботу плавальний басейн, сауна, тренажерний зал з досвідченими тренерами.Фото без описуФото без опису

Проекти

 За підтримки програми “U-LEAD з Європою” ми виграли проект на створення ЦНАПу, де мешканці громади зможуть отримати певний перелік адміністративних послуг на місці. Ремонт приміщення здійснюється за кошти громади, а обладнання надасть держава.

4 жовтня 2018р. було оголошено результати відбору третьої когорти громад-партнерів програми USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність”(DOBRE), де нас було визнано переможцями. Ми стали партнерами даної програми. Ця програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ.Фото без описуФото без опису Нагадаємо, що 2 вересня нашій громаді представники презентували програму DOBRE. Під час цього візиту, ми проголосували за наступні наші спільні проекти :

- придбання установки для виготовлення ID карток, що буде слугувати для паспортного столу у ЦНАПі;

- УЗД контроль, дасть можливість швидко та правильно поставити діагноз, що є запорукою здоров’я, а де коли і самого життя;

- зелені класи (благоустрій території біля школи) - дозволять дітям займатися уроками на свіжому повітрі;

Ми надіємось, що наша співпраця буде результативною та допоможе громаді покращити свої можливості і розвиватися в напрямку, який би дав нам впевненість у завтрашньому дні. Це  стало  б запорукою успіху ОТГ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь